Norvegia a reușit pe parcursul anului curent o premieră absolută: pe teritoriul acestui stat european, niciun copil sub 10 ani nu a murit în urma unui accident rutier.

Conform unor statistici puse la dispoziția norvegienilor de către Consiliul Norvegian pentru Siguranța Traficului (The Norwegian Council for Road Safety), niciun copil cu vârsta de până la 10 ani nu a decedat în urma unui eveniment rutier în 2015.

”În 1970, pe șoselele norvegiene și-au pierdut viața aproape 100 de copii și mulți au fost răniți grav. Putem vedea cu ochiul liber cum centurile de siguranță, scaunele pentru copii, vitezele de rulare reduse și cunoștințele la nivelul siguranței salvează vieți”, a declarat Jan Johansen, directorul Consiliului Norvegian pentru Siguranța Traficului, conform autobild.ro.

Conform unui site local, thelocal.no, directorul instituției a mai precizat că norvegienii au devenit mult mai atenți în trafic. ”Oamenii au o atitudine mult mai bună, avem șosele mai bune și vehicule mai sigure decât aveam acum 15 ani. Vreau să subliniez că nu avem încă motive de bucurie. Au murit până acum 113 oameni în accidente rutiere. Cu 113 prea mulți”.

Principalel cauze care au dus la acest ”record”, sunt educația rutieră pe care o primesc copii încă de pe băncile școlii, dar și legislația care instituie obligativitatea ca micuții să fie așezați în automobile numai în scaune ”dedicate”, ancorate cu centurile de siguranță.

Sursa foto: parentinghub.co.za

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.