Volkswagen a anunțat, joi, că nu există motive pentru a aplica și în Europa programul de compensare care urmează să fie introdus în SUA pentru șoferii afectați de scandalul emisiilor, transmite Reuters. volkswagen-logo1
Grupul german a informat că va plăti compensații clienților din America de Nord, deoarece încă trebuie să ajungă la un acord cu autoritățile de reglementare privind modul în care vor fi reparate vehiculele afectate și, prin urmare, clienții vor trebui să aștepte o perioadă mai lungă de timp pentru o soluție.

Comisarul european pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a cerut într-o scrisoare adresată șefului VW ca toți clienții din SUA și Europa să fie compensați în același fel după scandalul emisiilor.

Volkswagen a adoptat în noiembrie noi măsuri pentru a-i calma pe clienții din SUA, supărați pe reacția companiei auto la scandalul emisiilor. Producătorul a anunțat că va oferi un voucher de 1.000 de dolari, din care jumătate va fi cheltuit la dealerii VW și Audi, proprietarilor din SUA care dețin anumite modele diesel ce nu îndeplinesc cerințele guvernamentale privind emisiile, a anunțat subsidiara VW din SUA.

Cei aproximativ 500.000 de americani care dețin modele VW și Audi echipate cu motoare diesel de doi litri pot aplica pentru a primi un card Visa preplătit de 500 de dolari și un alt card de 500 de dolari care va fi folosit la dealeri și care asigură asistența tehnică gratuită timp de trei ani.

Decizia a fost luată pentru a-i calma pe proprietarii de vehicule supărați pe modul în care VW a anunțat că va repara vehiculele echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor de poluare.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.