masina-inghetata

Pe o iarnă năprasnică, în care temperaturile sunt cu mult sub 0 grade, apare gerul, iar asta ne afectează maşinile. Coborâţi dimineaţa repede din casă, vreţi să intraţi în autoturism, trageţi de portieră, dar… nu se deschide! S-a „lipit” ușa de cheder…

Cum rezolvaţi problema? Nu forţaţi uşa, pentru că se poate rupe chederul. Aveţi două soluţii: un spray special pentru dezgheţare sau lichid de parbriz destinat utilizării în condiții de iarnă. Pulverizați spray sau turnaţi lichid pe cheder şi aşteptaţi puțin să-şi facă efectul. Unii folosesc și spirt, dar există riscul să lase pete pe autoturism. În orice caz, este total contraindicat să utilizați apă fierbinte, deoarece pot crăpa geamurile ori poate sări vopseaua!

De asemenea, preventiv, seara, înainte să părăsiţi maşina, pulverizați pe încuietori cu spray de contacte ori cu spray WD-40. Pe chedere dați cu silicon, cu spray anti-îngheț sau cu lichid de parbriz (tamponați ușor cu o cârpă, măcar la ușa de pe partea șoferului), iar dimineaţa nu veți mai avea probleme cu deschiderea mașinii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.