nissan qausahiMinisterul Mediului din Coreea de Sud a anunțat marți că a interzis vânzarea pe piața locală a modelului Nissan Qashqai 814 și a depus o plângere împotriva subsidiarei sud-coreene și a șefului operațiunilor Nissan din această țară, transmit Xinhua și Kyodo.

Luna trecută, Coreea de Sud a anunțat că Nissan Motor a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel cu care sunt echipate SUV-urile Qashqai. Modelele au fost fabricate în perioada noiembrie 2015 — 11 mai 2016.

Nissan Korea, subsidiara locală a producătorului auto nipon, va rechema la service toate cele 824 de vehicule Qashqai 814 vândute până acum și nu va mai putea comercializa de acum înainte acest SUV.

Nissan Korea a primit o amendă de 340 milioane de woni (286.000 dolari) iar autoritățile de la Seul au depus o plângere împotriva șefului operațiunilor Nissan din această țară, Takehiko Kikuchi.

Nissan Korea a dezmințit acuzațiile, dând asigurări că a respectat toate reglementările și legile locale, îndeplinind standarde chiar mai stricte decât cele oficiale în privința poluării.

Autoritățile din Coreea de Sud au efectuat teste asupra a 20 de vehicule diesel după ce Volkswagen a recunoscut că în perioada 2005 — 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.