Standard&Poor’s a retragradat ratingul Volkswagen cu o treaptă, pentru a doua oară într-o lună, de la A- la BBB+,cu perspectivă negativă, agenţia de evaluare financiară anticipând că producătorul auto german va suporta efecte diverse ale scandalului manipulării emisiilor şi consumului de carburant.
reprezentanta volkswagen
Agenţia menţionează într-un comunicat impactul scandalului asupra reputaţiei Volkswagen şi imaginii brandului, reducerea perspectivelor de afaceri şi a competitivităţii şi costurile mai ridicate, relatează MarketWatch.

Perspectiva negativă a ratingului reflectă posibilitatea unei noi retrogradări a acestuia cu o treaptă, în următorii doi ani.

Scandalul a fost declanşat în septembrie, când VW a recunoscut, în urma unei investigaţii a autorităţilor americane de mediu, că peste 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial au fost dotate cu un soft care reduce nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.

Al doilea mare producător auto la nivel mondial este investigat de autorităţile de reglementare şi judiciare din mai multe ţări, inclusiv în Germania şi Statele Unite, riscând amenzi de ordinul miliardelor de dolari.

Scandalul s-a extins între timp, după ce grupul a dezvăluit că a subestimat emisiile de dioxid de carbon, inclusiv cele ale motoarelor pe benzină, pentru circa 800.000 de vehicule.

Sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.