volkswagen logo on carGrupul auto Volkswagen a anunțat vineri că a primit aprobarea pentru a rechema în service 800.000 din cele 8,5 milioane de vehicule afectate de scandalul motoarelor trucate în Europa, transmite AFP.

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) „a aprobat soluțiile tehnice propuse de Volkswagen pentru remedierea problemelor la modelele Passat, CC și Eos echipate cu un motor diesel de 2 litri TDI de tip EA 189”, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă. În consecință, peste 800.000 de vehicule afectate de scandalul Dieselgate vor fi rechemate la service în cel mai scurt timp posibil pentru remedierea problemelor tehnice.

Rechemarea demarată în Germania va permite ca ulterior să fie organizate acțiuni similare în restul Europei, unde grupul Volkswagen, proprietarul a 12 mărci printre care Volkswagen, Audi și Porsche, intenționează să recheme la service un număr total de 8,5 milioane vehicule.

In pofida scandalului Dieselgate, Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a raportat o creștere a livrărilor pe plan global de 0,8% în primele trei luni până la 2,5 milioane de vehicule, depășind liderul mondial Toyota Motor, care a vândut 2,46 milioane de unități.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.