Registrul Auto Român (RAR) nu a aplicat sancţiuni reprezentanţilor grupului Volkswagen (VW), pentru că autovehiculele destinate pieţei europene, la care au fost utilizate dispozitive de manipulare a emisiilor poluante, deţin omologare CE de tip.

Potrivit informaţiilor furnizate de RAR, la solicitarea MEDIAFAX, autovehicule produse de grupul Volkswagen, destinate pieţei europene, la care au fost utilizate anumite dispozitive sau tehnici de manipulare a emisiilor poluante care ar influenţa valorile oxizilor de azot, deţin omologare CE de tip. În astfel de cazuri, legislaţia europeană impune remedierea neconformităţilor prin acţiunea de rechemare a vehiculelor.

De altfel, autoritatea de omologare germană KBA, cea care a acordat majoritatea omologărilor comunitare, nu a retras omologările CE de tip respective şi nu a impus producătorului identificarea şi aplicarea unor soluţii de remediere a problemelor constatate.

În scopul aplicării prevederilor directivei, RAR a fost de la început în legătură cu KBA şi cu reprezentantul grupului Volkswagen în România şi, după startul acţiunii de rechemare, conform prevederilor legale, supraveghează respectarea calendarului propus şi aprobat. Astfel, a fost stabilit împreună cu reprezentantul grupului Volkswagen în România că acesta va raporta lunar vehiculele care au efectuat acţiunea de rechemare prin reţeaua naţională de dealeri autorizaţi ai grupului.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.