AUTO - ERC JANNER RALLY 2015

Kajetan Kajetanowicz a dominat autoritar Raliul Janner din Austria, prima runda a sezonului din Campionatul European de Raliuri, în care elveţianul Jonathan Hirschi s-a rătăcit prin zăpadă, iar Simone Tempestini a incheiat pe locul doi la clasa ERC 3.

Raliul Janner, prima etapă a sezonului 2015 din cadrul Campionatului European de Raliuri, a stat sub dominaţia pilotului polonez Kajetan Kajetanowicz, care a câştigat 17 dintre cele 18 probe speciale.

Aflat la volanul unui Ford Fiesta R5, polonezul nu a avut nicio emoţie să se impună, în ciuda zăpezii din regiunea Muhlviertel şi a probelor desfăşurate atât ziua, cât şi pe timp de noapte.

Locul doi i-a revenit lui Robert Consani, care a concurat la volanul unui Peugeot 207 S2000, în timp ce Alexey Lukyanuk a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Pilotul din Belarus a pierdut cinci minute în prima probă specială pentru a lăsa motorul lui Ford Fiesta R5 să se răcească, însă ulterior a ocupat locul doi în 15 dintre următoarele 17 probe speciale şi a triumfat în PS 18.

Cele mai interesante momente ale etapei au fost oferite însă de elveţianul Jonathan Hirschi, care a pierdut controlul volanului şi s-a rătăcit prin zăpadă.

România a fost reprezentată în etapa austriacă de Simone Tempestini, care a ocupat locul doi la clasa ERC 3 după ce a câştigat cinci probe speciale consecutive în a doua zi. Italianul a concurat cu un Citroen DS3 R3T sub culorile echipei Napoca Rally Academy.

Valentin Handro & Inforama

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.