Honda FCV Concept

Honda incepe sa fie tot mai prezenta pe piata masinilor verzi, eco. Noul concept FCV (Fuel Cell Vehicle) a fost oficial prezentat de asiatici. Prezentarea a avut loc in Japonia si poate cea mai importanta veste este ca productia in serie a noii Honda FCV va incepe in martie 2016.

Este important de mentionat faptul ca noua Honda FCV este de fapt un model actualizat al conceputului FCEV prezentat anul trecut de producator la Salonul Auto de la Los Angeles. Iar ca sa o lungim, conceptul FCEV este succesorul FCV Clarity. Lista schimbarilor in noul FCV este o baterie cu 33% mai mica si o putere peste 100KW

Revenind la noul concept FCV de la Honda, vehiculul promite o autonomie de mai mult de 700 km la viteza de croaziera.

Va intrebati cum este posibil ? Raspunsul este un rezervor de hidrogen de 70MPa, iar alimentarea este o joaca de copii, producatorul promitand ca alimentarea unui rezervor dureaza in medie 3 minute.

Dar, vestea cea mai buna a zilei este ca noua Honda FCV poate fi transformata intr-o minicentrala electrica, furnizand energie electrica oricand este necesar – tot ce aveti nevoie este de un cablu care sa se conecteze la mufele masinii !

Ce spuneti ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.