Audi-A7-Sportback-h-tron-quattro-4
Vesti bune de la Audi! Compania germana a dezvaluit publicului viziunea si noul model asteptat de fanii marcii germane: Audi A7 Sportback h-tron quattro.

Masina concept a fost prezentata pentru prima oara la Los Angeles Auto Show (SEMA). Daca arunci o prima privire asupra modelului ai impresia ca nu este nimic diferit fata de modelele anterioare, cele cu multi cai putere sub capota. Ei bine, surpriza mare este atunci cand ridici capota masinii.

De ce e o surpriza ? Pentru ca prima noutate atunci cand te uiti sub capota este noul motor alimentat de hidrogen. A7 h-tron quattro are nevoie de doar 1kg de hidrogen pentru fiecare suta de kilometri parcursi. Nu e mult, dar e un prim pas catre o lume in care petrolul incepe sa nu mai fie ingredientul principal atunci cand o masina se deplaseaza dintr-un loc in altul. O alta noutate este faptul ca, in timpul in care iti faci cafeaua la automat, rezervorul devine plin – timpul de alimentare este de doar 3 minute.

Si, din moment ce viteza este unul din elementele cheie atunci cand vorbim de autovehicule, veti fi incantati sa auziti ca bolidul german A7 h-tron quattro ajunge de la 0 la 100kmh in doar 7.9 secunde, avand o viteza maxima de 180kmh (tineti cont ca vorbim de o masina pe hidrogen).

Datorita trecerii pe hidrogen, A7 h-tron quattro a prins ceva greutate comparat cu predecesorii sai benzinari – masina cantarind 1.950 kg.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.