Ford Craiova va produce din 2024 mașini electrice, a anunțat producătorul auto american. Compania va fabrica un nou autovehicul comercial ușor în uzina din Craiova, din 2023, iar în 2024 acesta va avea și o versiune 100% electrică. Pentru noul model Ford investește 300 milioane dolari. Vehiculele comerciale Ford din Europa vor fi pregătite pentru zero emisii, complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2024. Două treimi din vânzările de vehicule comerciale vor fi modele electrice sau plug-in hybrid până în 2030, notează Ford.

Acesta va fi primul vehicul de volum, complet electric, construit de Ford în România. Această mișcare este în linie cu angajamentul companiei de a atinge zero emisii în Europa. Fabrica din Craiova urmează astfel Centrului de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și uzinei Ford Otosan din Kocaeli (Turcia), care vor produce vehicule complet electrice.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa, într-un comunicat de presă.

În februarie 2021 Ford și-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii. Adică să fie complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Circa două treimi din vânzările de vehicule comerciale Ford vor fi complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

„Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice. Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”, a explicat Rowley.

Noul vehicul comercial ușor va fi echipat și cu motoare convenționale Ford pe benzină și diesel. Acestea vor fi produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.