Logan

Renault a inceput in aceasta vara sa mute la uzina de la Mioveni productia Duster-ului dedicat pietei britanice, SUV-ul fiind din 2012 fabricat la uzina Renault din India. Decizia de a muta productia de automobile Dacia a fost luata din motive “logistice si economice”, drumul foarte lung din India marind simtitor timpii de asteptare pentru clientii din Regatul Unit, piata in care vanzarile Dacia au crescut cu 70% anul acesta.

In 2012 Renault demara productia SUV-ul Duster cu volan pe dreapta in India, la uzina din Chennai, unitate care produce SUV-ul si pentru piata indiana. La momentul demararii productiei Duster in India, uzina de la Mioveni nu era pregatita sa inceapa productia masinilor cu volan pe dreapta, insa acest lucru s-a intamplat la final de 2012 cand a inceput productia lui Sandero pentru UK.

“Uzina de la Mioveni a inceput sa fabrice Duster cu volan pe dreapta pentru Marea Britanie in cursul verii. Acest proiect de mutare a productiei in Romania era planificat de mai mult de un an, in principal din motive logistice si economice, si nu va schimba previziunile de productie ale uzinei” precizeaza cei de la Mioveni intr-un comunicat de presa.

Marca Dacia s-a lansat in Marea Britanie la inceput de 2013 si vanzarile au fost peste asteptari. In primele opt luni ale lui 2014 s-au vandut in Marea Britanie peste 15.000 de masini Dacia, crestere de 70% fata de perioada similara din 2013. Incepand din aceasta toamna, timpii de asteptare pentru noile comenzi de masini Duster cu volan pe dreapta se vor micsora simtitor. La uzina din Mioveni Dacia va produce intre 310.000 si 320.000 de masini in 2014, cu precizarea ca peste jumatate dintre ele sunt Dacia Duster.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.