portraits_cop21-02_19Alianța Renault-Nissan a realizat anul trecut economii de 4,3 miliarde de euro, o creștere de 13% față de 2014, în principal în domeniile achiziției, concepției și producției de vehicule, transmite Reuters.

Renault și Nissan au generat „sinergii” lucrând împreună pentru a reduce costurile, a evita cheltuielile și a majora veniturile.

Arnaud Deboeuf, vicepreședinte al alianței Renault-Nissan, le-a declarat jurnaliștilor că este prea devreme pentru a estima efectele votului pentru Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) asupra operațiunilor Nissan din această țară.

„Cu siguranță ca exista un impact. Dar este foarte dificil de spus astăzi care va fi impactul”, a explicat Deboeuf.

Incitat de analiști să stabilească o țintă mai ambițioasă de economii pentru 2016 decât cele 4,3 miliarde de euro anunțate, șeful alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a afirmat: „Evident suma de 4,3 miliarde de euro este conservatore. Cred că un obiectiv rezonabil ar fi cinci miliarde de euro”.

Dar Deboeuf nu a reafirmat marți obiectivul de cinci miliarde de euro pentru 2016 și a avertizat că nivelul economiilor ar putea scădea înainte de a reveni pe creștere la nivelul promis de 5,5 miliarde de euro în 2018.

„Ar putea fi câțiva ani când nivelul va scădea deoarece modul în care calculăm este legat de planurile de producție”, a explicat vicepreședintele alianței.

Acesta a adăugat că proiectatele economii nu includ achiziționarea de către Nissan a unei participații în Mitsubishi Motors, care încă nu s-a finalizat, sau efectele Brexitului asupra activității fabricii Nissan din Sunderland, Marea Britanie.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.