Toyota Motor va investi 1 miliard de dolari pentru a înființa un institut de cercetare în domeniul inteligenței artificiale și roboticii, în contextul în care cel mai mare constructor de autovehicule la nivel mondial caută modalități de reducere a numărului de accidente rutiere, scrie Bloomberg.

„Obiectivul nostru este să facem ca numărul deceselor provocate de accidente auto să ajungă la zero. Pentru a realiza acest lucru, automobilele ar trebui să identifice mișcările pietonilor și să strângă informații despre mașinile din jur”, a spus președintele grupului, Akio Toyota.

toyota-i-road-concept-car_100420689_l

Cercetările grupului auto vor avea ca scop reducerea probabilității de producere a accidentelor rutiere, care provoacă anual moartea a 1,25 milioane de persoane la nivel mondial, dar și simplificarea condusului în țările care se confruntă cu îmbătrânirea populației, cum sunt Japonia și SUA, cele mai mari piețe ale grupului Toyota.

Toyota Motor a lansat, luna trecută, un model Lexus GS echipat cu un sistem de conducere autonomă, care ar urma să fie disponibil pentru mașinile de serie până în anul 2020. Mașinile astfel echipate ar urma să concureze cu vehicule similare dezvoltate de companii rivale, printre care și Google.

Prototipul, denumit Highway Teammate (Companion pe Autostradă), utilizează 12 senzori, inclusiv cinci dispozitive radar și șase lasere, pentru a detecta viteza și poziția vehiculelor și obiectelor aflate în vecinătate. Sistemul de conducere automatizată, după cum a fost denumit chiar de reprezentanții constructorului auto, permite încadrarea vehiculelor pe autostradă și schimbarea benzilor de trafic fără aportul șoferilor.

Toyota Motor a redobândit titlul de cel mai mare producător auto din lume în primele nouă luni ale acestui an, ca urmare a scandalului în care este implicat grupul rival Volkswagen.

Sursa: profit.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.