volkswagen-golf-wheel-tree-bridge-town-lights-night-clouds-riverVolkswagen va oferi pachete generoase de compensaţii unui număr de aproximativ 600.000 de clienţi din SUA posesori de maşini diesel cu emisii peste limita legală, a declarat presei germane şeful unui fond constituit pentru acordarea de despăgubiri.

Producătorul auto german nu s-a decis dacă va oferi posesorilor de autoturisme bani, programe de răscumpărare a maşinilor, repararea acestora sau maşini la schimb, a afirmat Kenneth Feinberg, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de Reuters.

Feinberg a condus anterior fondurile pentru despăgubiri înfiinţate în urma atacurilor de la 11 septembrie 2001, după poluarea cu petrol din Golful Mexic, respectiv după accidentele cauzate de anumite defecţiuni ale maşinilor General Motors.

Volkswagen a amânat vineri publicarea rezultatelor financiare pentru 2015 şi a amânat şi data pentru adunarea anuală a acţionarilor, în contextul eforturilor grupului de a evalua impactul financiar al scandalului emisiilor poluante.

Constructorul auto a promis deja să acorde pachete financiare de 1.000 de dolari mai multor mii de clienţi americani afectaţi de scandalul emisiilor poluante, iar Comisia Europeană şi Parlamentul European au cerut grupului să analizeze o ofertă similară şi pentru posesorii de astfel de maşini din Europa.

Volkswagen a făcut în trimestrul al treilea provizioane de 6,7 miliarde de euro pentru a acoperi costuri legate de reparaţii la nivel global.

sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.