Stoichescu-si-Rosu-620x400Liviu Jigmond, manager Moto Extrem Lugoj ”Vrem trei titluri naţionale în acest an”.

Lugojenii de la Moto Extrem au un obiectiv îndrăzneţ în acest an. Îşi doresc să obţină trei titluri naţionale la motocros. Liviu Jigmond, managerul şi antrenorul clubului Moto Extrem din Lugoj consideră că piloţii pregătiţi de el au şanse reale ca la sfârşitul anului să obţină această performanţă.
„Cred că în acest an putem obţine cele mai bune rezultate din istoria clubului. Avem trei piloţi foarte valoroşi, care au şanse mari să domine campionatul la clasa la care participă. E vorba despre Mihai Stoichescu, deţinătorul titlului en-titre la profesionişti, care este de şapte ori campion naţional. La amatori, va concura Vlad Roşu, pe care doar ghinionul l-a ţinut anul trecut departe de obţinerea titlului naţional, deoarece şi-a rupt mâna chiar înainte de începerea campionatului şi a lipsit câteva etapa, iar în final a terminat pe locul trei. Iar la veterani, îl avem pe prietenul nostru Giampiero Borgetti, care în acest an este foarte pregătit şi sunt sigur că va termina primul”, afirmă Liviu Jigmond.

Stoichescu, vârf de lance

Campionul Mihai Stoichescu (27ani) vrea să obţină cel de-al optulea titlu naţional la clasa MX1, profesionişti. El este deţinătorul trofeului pentru anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2012,2013 şi 2014. Din 2007, Mihai a avut şi participări internaţionale şi întotdeauna a fost cel mai bine clasat între sportivii români. În anul 2008 a avut şansa să participe în Germania, în ADAC MX Masters unde s-a calificat şi a luat startul în finală alături de cei mai buni piloţi ai Campionatului Mondial. „Am început deja pregătirile şi mă simt foarte bine. Deocamdată lucrăm pe partea fizică şi merg de două ori pe zi la sală, dar în scurt timp vom ieşi şi cu motoarele pe circuit. Sper ca în acest an să fiu ferit de accidentări şi să obţin din nou titlul naţional”, spune Stoichescu.

Sportivii de la Moto Extrem din Lugoj vor participa anul acesta la etapele Campionatului Naţional Individual de Motocros, dar şi la cupe private din ţară şi străinătate. „În funcţie de bugetul pe care reuşim să-l adunăm, o să încercăm să ne înscriem şi la celelalte competiţii private din ţară, poate chiar şi din afară. Ne gândim la Ungaria, pentru că sportivii de acolo sunt foarte valoroşi şi e şi mai convenabil în privinţa costurilor. Le mulţumim sponsorilor, care sunt în fiecare an alături de noi şi Consiliului Judeţean Timiş, care a observat că facem performanţă şi ne-a sprijinit în ultimii ani. Fără efortul şi sprijinul lor, noi nu am putea merge la competiţii, pentru că suntem un club mic care nu dispune de o putere financiară ca şi echipele din Bucureşti, sau din alte oraşe din ţară”, a mai adăugat Jigmond.
În acest an, Campionatul Naţional Individual de Motocros va începe în luna aprilie.

Valentin Handro&Inforama

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.