Honda ar putea lansa o nouă generaţie a roadsterului S2000 cu ocazia împlinirii a 70 de ani de existenţă. Noul model ar urma să fie mai puternic decât Mazda MX-5.

Honda S2000 Ultimate Edition
Honda S2000 Ultimate Edition

În 1998, Honda a aniversat 50 de ani de existenţa prin prezentarea unui roadster spectaculos pentru acele timpuri, S2000. Constructorul japonez nu mai are răbdare să aştepte centenarul şi, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Car and Driver, va lansa o nouă generaţie a modelului în 2018, cu ocazia împlinirii a 70 de ani.

O sursă din cadrul producătorului japonez a dezvăluit că modelul va avea numeroase asemănări cu MX-5, un roadster celebru al conaţionalilor de la Mazda.

„Aşteptaţi-vă la ceva special. Din punct de vedere al dimensiunilor va fi similar cu Mazda MX-5, dar Honda va avea mult mai multă putere”, a precizat sursa.

Modelul ar putea cântări doar 1315 kg şi va miza pe puterea unor motor turbo de 2.0 litri împrumutat de la Honda Civic Type R, dar folosit la o putere ceva mai mică. Nu este exclus ca viitoarea generaţie Honda S2000 să se bazeze măcar parţial pe ineditul concept Acura Precision Concept dezvăluit la începutul acestui an cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, care utiliza un sistem de propulsie hibrid cu motor pe benzină de 2.0 litri.

Pe lângă roadsterul S2000, Honda ar putea lansa cu ocazia aniversării de 70 de ani şi o nouă motocicletă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.