Când englezii și italienii își dau mâna, rezultatul este o fuziune de frumusețe și eleganță care inundă simțurile! Deși emană esența Aston Martin  prin fiecare por, conceptul primește o tușă de agresivitate din partea casei italiene de design.

Nu este prima dată când italienii creionează modele britanice, iar până acum, din colaborarile lor au ieșit numai bijuterii. De la DB4 GT Zagato, din 1960 și până la V12 Vantage Zagato, din 2011, italienii și englezii ne-au bucurat privirile cu 4 modele unice.

Ajunse la a cincea colaborare, cele două companii au convenit să adopte cele mai exclusive soluții, întreaga caroserie fiind realizată din fibră de carbon. Astfel, au putut fi create elemente mari, dintr-o singură bucată, eliminând lufturile dintre panourile caroseriei. Este cazul masivelor aripi spate, care includ montanții, marginile plafonului și panoul dintre stopuri, într-un mix unic de muchii și suprafețe rotunjite.

În spate, stopurile rotunde, tipice italienilor, sunt realizate din LED-uri alungite precum niște lamele, aidoma modelului de curseAston Martin Vulcan. Ele desăvârșesc aspectul părții din spate, asemenea modelului DB11. Trecând spre partea din față, descoperim și alte elemente inspirate din gama Aston Martin, care au fost retușate în stil italian și adaptate noului concept. Este cazul oglinzilor cu formă de aripă inspirate de la One-77 și al tușelor de pe uși și aripi, provenite de la conceptul CC-100 și rafinate pentru stilul Vanquish Zagato.

Ridicând privirea, observăm plafonul tipic Zagato, cu două ”cocoașe” deasupra fiecărui scaun. Deși acum a rămas o simplă semnătură a casei italiene de design, în anii 50 a avut rol cât se poate de funcțional: să creeze suficient spațiu căștilot de protecție ale piloților, cu impact minim asupra rezistenței la înaintare.

Sub capotă – numai de bine. Un V12 natural – aspirat, de 6 litri, are grijă ca dinamica și sunetul modelului să nu facă de râs aspectul exterior. În cockpit, amalgamul de materiale nobile, linii curbe și culori inspirat alese creează o atmosferă exclusivă.

Nu-l veți putea cumpăra, dar îl veți putea admira pe viu. Și asta chiar de mâine, pentru că Aston Martin Vanquish Zagato va fi prezent, în acest weekend, la festivalul Concorso d’Eleganza Villa d’Este, de lângă Lacul Como din Italia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.