S-a lasat așteptată, dar realizările din noul Mercedes-AMG One și performanța acestei mașini sunt la superlativ. Acum 55 de ani, pe 1 iunie 1967 se înființa divizia AMG iar azi, cu ocazia aniversării, Mercedes-AMG lansează supermașina hibrid AMG One, un automobil cu două locuri ce utilizează tehnologie hibrid preluată din Formula 1.

Sistemul hibrid folosit este unul aparte. Este compus dintr-un performant motor V6 de 1.6 litri ce are o turație maximă de 11.000 rpm. Alături de motorul termic există patru motoare electrice. Unul este inregrat în turbină, altul secondează motorul termic, iar alte două motoare electrice acționează roțile de pe puntea față. Motorul termic produce 574 CP și trimite puterea către puntea spate prin intermediul unei transmisii secvențiale cu șapte trepte.

Puterea totală a sistemului hibrid folosit de modelul Mercedes-AMG One este de 1063 CP. Cifrele pentru accelerație și viteză de top sunt de-a dreptul impresionante. AMG One poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 2,9 secunde, iar până la 200 km/oră în 7 secunde. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 352 km/oră.

Pentru a susține motoarele electrice este folosită o baterie de 8,4 kWh, ceea ce permite și o autonomie în mod electric de 18 kilometri. Bateria poate fi încărcată și din surse externe prin chargerul integrat de 3,7 kW.

Hypercarul are șase moduri de rulare: Race Safe, Race, EV, Race Plus, Start 2 și Individual. Ditre acestea, Race Plus și Start 2 sunt moduri gândite exclusiv pentru circuit. AMG One utilizează o caroserie cu structură monococă din fibră de carbon și oferă un pachet aerodinamic ce poate fi setat pentru modul de utilizare al mașinii. La interior avem scaune de competiție cu poziție fixă, două ecrane digitale de 10 inchi și volan cu formă specifică monoposturilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.