Tehnologiile avansează într-un ritm amețitor, iar noile soluții tehnice par desprinse din filmele SF. Astfel, au apărut mașinile electrice, mașinile cu motoare pe apă (a căror dezvoltare este blocată pentru că ar distruge toată industria bazată pe gaze și țiței) iar mai nou, se profilează realizarea mașinilor care vor folosi TORIUL în loc de combustibilul tradițional, si doar 8 grame de ulei, lucru care ar putea duce autonomia unei mașini până la 100 de ani de utilizare, fără alimentare… Practic, am arunca mașina la fier vechi înainte de a apuca să o alimentăm cu o altă bucată de toriu scrie cunoastelumea.ro
În această variantă Toriul, un material radioactiv, ar fi utilizat pentru a realiza un fascicul laser care încălzește apa, care produce la rândul ei aburi ce pune în mișcare o turbină și astfel se produce energia necesară.
Toriul este unul dintre materialele cele mai dense de pe planetă, un mic eșantion de toriu producând de 20 de milioane de ori mai multă energie decât o cantitate similară de cărbune. Cu toate acestea, va fi nevoie de câteva decenii pentru ca tehnologia bazată pe toriu să poată fi folosită în orice domeniu, dar nu înainte ca acesta să fie utilizat la industria de automobile pentru care se cere modernizarea motoarelor.
Deşi Toriul pare un element nou în industria auto, Cadillac a experimentat deja această soluţie la World Thorium Fuel Concept.
În India și Australia, dar și în fiordurile Norvegiei, toriul se găsește în nisipul de la suprafață în cantități impresionante și se pare… reprezintă combustibilul nuclear al viitorului. Mai puțin radioactiv decât uraniul, toriul poate fi exploatat în cariere de suprafață, iar acest lucru are un impact minim asupra mediului și costuri relativ reduse de valorificare.
”Greu de crezut ca se va realiza asa ceva, atâta timp cat vor exista magnații petrolului. Ei nu vor permite sub nicio forma lucrul acesta. In plus TORIU este un material radioactiv, deci periculos pentru om”