În prezent, există multă agitație în jurul Nissan GT-R din generația R35 – și nu vorbim despre fumul de la pneuri. A existat un raport recent din Japonia conform căruia Nissan ar urma să încheie producția automobilului actual după anul modelului 2025. Părți ale acelui raport s-au dovedit a fi adevărate când Nissan a dezvăluit versiunea japoneză a GT-R-ului pentru anul 2025 în data prevăzută și a spus că va fi vândut în numere limitate. Desigur, nu a fost nicio veste despre moartea sa. Acum, avem detalii despre două noi ediții speciale ale Nissan GT-R pentru anul 2024 care vin pe piața din SUA.

Mai este de menționat că, mai devreme în această săptămână, Car and Driver a contactat un purtător de cuvânt din echipa Nissan din SUA referitor la zvonurile despre dispariția modelului R35, dar aceștia au refuzat să comenteze. Astăzi, compania a lansat detalii despre Ediția T-spec Takumi și Ediția Skyline. Ambele modele speciale ’24 vor fi vândute în „număr foarte limitat” pe teritoriul american, conform Nissan.

Termenul „takumi” descrie meșterii artizani din Japonia. Acesta este cel care a inspirat Ediția 2024 Nissan GT-R T-spec Takumi, deoarece aceștia sunt responsabili pentru motorul său V-6 twin-turbo de 3.8 litri construit manual. Pentru a comemora acest lucru, are o emblemă a motorului cu inscripții roșii, iar sub capotă se află și un VIN placat cu aur. Ediția Takumi vine și cu toate upgrade-urile găsite la GT-R T-spec obișnuit, inclusiv frâne ceramice de carbon, jante forjate Rays de 20 de inch vopsite în aur și aripi frontale mai late. Cel mai vizibil, Ediția Takumi poartă o culoare de vopsea fascinantă numită Midnight Purple. Interiorul său este la fel de unic, cu schema sa de culori Mori Green văzută pe scaune și alte suprafețe.

În timp ce majoritatea fanilor automobilului sport iconic al Nissanului îl cunosc sub numele de Skyline GT-R, acest nume nu a fost de fapt utilizat pe modelele vândute în America, cel puțin până acum. Ediția Nissan GT-R Skyline 2024 sosește cu o vopsea superbă numită Bayside Blue. După cum arată compania, această culoare a fost inițial retrasă după generația R34. Cu toate acestea, s-a întors odată cu pachetul de aniversare al celei de-a 50-a aniversări. Trebuie să recunoaștem că am fost un pic invidioși când am aflat că versiunea japoneză a Nissan GT-R pentru anul 2025 va fi disponibilă cu un interior albastru frumos. Deși se numește Blue Heaven în străinătate, versiunea Skyline pentru SUA va avea o culoare de interior aparent identică numită Sora Blue. Serios acum, nu este minunat de albastru?

Nissan nu a spus cât vor costa edițiile speciale GT-R pentru anul 2024, nici câte exemplare din fiecare va vinde. Aceste informații se pare că vor veni mai aproape de momentul în care mașinile vor ajunge în dealeri, în vara aceasta. Vor face ele, de asemenea, parte din ultimul an de producție al modelului R35? Asta încă încercăm să aflăm.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.