mercedes benzContinental Automotive Systems a anunțat, joi, că a furnizat dispozitive de comandă ale airbagurilor potențial defecte la cinci milioane de vehicule Honda, Fiat Chrysler, Mercedes-Benz construite în perioada 2006 – 2010, adâncind astfel o criză care a afectat profund Takata, transmite Reuters.

Honda Motor va rechema la service 341.000 modele Accord din anii 2008 — 2010, pentru a înlocui dispozitivele de comandă asociate cu problemele sistemelor Continental. Au fost raportate cel puțin două traumatisme legate de acest defect.

Fiat Chrysler a anunțat că va rechema la service pentru aceeași problemă 112.000 de vehicule în SUA, inclusiv modelele Dodge Journey, Dodge Grand Caravan și Chrysler Town.

Continental Automotive, o subsidiară a companiei germane Continental AG, a anunțat Agenția Americană pentru Siguranța Traficului (NHTSA) că sistemele electronice produse în perioada 2006 — 2010 și utilizate la cinci milioane de vehicule ar putea cădea și airbagurile ar putea să nu se deschidă în eventualitatea unui accident.

Este cea mai recentă rechemare pe scară din SUA din cauza problemelor airbagurilor. Până acum, 14 producători auto au rechemat aproximativ 25 milioane de vehicule deoarece airbagurile defecte produse de Takata pot exploda și pulveriza cioburi metalice.

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto și anvelope, este prezent pe piața din România, având aproximativ 5.000 de angajați la uzine din Timișoara, Sibiu și Brașov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.