Maserati, producătorul auto a mărcii premium Stellantis, a lansat luni versiunea hibridă a vehiculului său utilitar sportiv (SUV) Levante mare, reîmprospătându-și gama ca parte a efortului de redresare. Disponibil din această vară, primul SUV hibrid Maserati se va baza pe o tehnologie hibridă ușoară, care oferă o asistență electrică unui motor tradițional.

„O platformă hibridă plug-in ar fi adăugat prea multă greutate mașinii, punând în pericol performanța”, a declarat șeful dezvoltării produselor Maserati, Francesco Tonon, în timpul unei prezentări pe web.

Combinând un motor de 4 cilindri, 2 litri cu un sistem hibrid de 48 de volți, Levante atinge o viteză maximă de peste 240 de kilometri pe oră.

Maserati a declarat că va oferi versiuni hibride sau complet electrice ale noilor sale modele, iar întreaga sa gamă va fi electrificată până în 2025. Constructorul oferă deja o versiune hibridă a sedanului său Ghibli, în timp ce noul său SUV Grecale, așteptat în a doua jumătate a acestui an, va fi disponibil și ca hibrid.

Primul vehicul complet electric Maserati este așteptat anul viitor, odată cu lansarea noului Gran Turismo. Acesta va fi urmat de lansări planificate ale versiunilor electrice ale noului Gran Cabrio și MC20 supercar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.