Mark Ovenden, șeful subsidiarei ruse a Ford, a anunțat că ia în considerare majorarea exporturilor deoarece declinul pieței auto din Rusia va continua cel puțin încă un an, transmite Reuters.

ford_logo

În primele 10 luni din acest an, vânzările auto pe piața rusă au scăzut cu 30% deoarece economia este în recesiune și puterea de cumpărare a consumatorilor s-a erodat. Acest declin i-a determinat pe producătorii auto locali să se bazeze pe exporturi pentru a minimaliza pierderile, în timp ce rivalul Ford, grupul General Motors, a ieșit din Rusia.

Ford este prezent în Europa de Est cu o fabrică în România dar aici nu sunt produse toate modelele care sunt fabricate în Rusia, printre care Fiesta, Focus, EcoSport și Transit.

Rusia trece în prezent printr-o criză economică provocată de scăderea prețului petrolului și sancțiunile impuse de Occident pentru implicarea Moscovei în criza din Ucraina. Puterea de cumpărare a gospodăriilor a fost afectată, ceea ce s-a resimțit și pe piața auto.

În Rusia, Ford Sollers are două fabrici, unde sunt produse modelele Kuga, Explorer, S-MAX, Galaxy, Transit, Tourneo Custom, Focus și Mondeo.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.