Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice o serie de modificări la Ordinul nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

 politia-rutiera-amenzi-doua-milioane-lei-18461203Textul proiectului de ordin poate fi consultat pe www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, iar propunerile pot fi trimise, în termen de 20 de zile, pe adresa de e-mail dj-international@mai.gov.ro.
„Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent verifică dacă din documentele prevăzute la alin. (1) rezultă că persoana care solicită înmatricularea a realizat achiziţia intracomunitară a vehiculului, în sensul titlului VII din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. În acest caz, serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent verifică pe cale informatică dacă persoana care solicită înmatricularea mijlocului de transport achiziţionat din alt stat membru al Uniunii Europene este înregistrată în scopuri de TVA, conform art. 316 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, situaţie în care nu mai este necesară prezentarea altor documente”, prevede unul dintre articolele modificate.

De asemenea, sunt prevăzute formularele pe care trebuie să le depună o persoană care a realizat achiziţia intracomunitară a mijlocului de transport şi solicită înmatricularea acestuia, dar nu este înregistrată în scopuri de TVA, conform art. 316 din Legea nr. 227/2015.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.