Timbrul de mediu ar putea fi inclus in pretul combustibililor, statul fiind obligat sa restituie 1,5 miliarde euro, spun surse guvernamentale

07_pompa_benzina_20160905084814

Cumparatorii de autovehicule nu vor mai plati taxa auto, declarata ilegala de UE, ci aceasta va fi continuta in pretul carburantilor.

„Este vorba de un adaos de 5 bani la litrul de combustibil, bani care vor ajunge in conturile administrate de Ministerul Mediului.”

Toate formulele au fost declarate neconforme cu legislatia europeana, iar statul a este obligat sa returneze toate sumele incasate sub diversele denumiri.

In 13 iunie, Ministerul Mediului a informat ca a luat act de Decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) din 9 iunie 2016, cu referire la prevederile OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

“In fapt, conform Deciziei, CJUE declara ca nu se opune ca un stat membru sa instituie o taxa pe autovehicule care se aplica autovehiculelor rulate importate cu ocazia primei lor inmatriculari in acest stat membru si autovehiculelor deja inmatriculate in statul membru respectiv cu ocazia primei transcrieri in acelasi stat a dreptului de proprietate asupra acestora din urma. Totodata, Curtea se opune ca statul membru respectiv sa scuteasca de aceasta taxa autovehiculele deja inmatriculate pentru care a fost platita, dar nu a fost restituita o taxa in vigoare anterior declarata incompatibila cu dreptul Uniunii”, preciza atunci Ministerul Mediului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.