Circulația rutieră pe DN 67C (Transalpina) se deschide sâmbătă, începând cu ora 7,00, viteza maximă de circulație fiind de 30 kilometri/oră, informează, vineri, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Incepând din data de 11 iunie, ora 7,00, s-a deschis circulația rutieră pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între km 34+500 — km 59+800.sursa: emunte.ro

„Precizăm că accesul autovehiculelor în intervalul orar 20,00 — 7,00 este strict interzis. De asemenea, viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h, accesul pe acest tronson de drum fiind permis doar autovehiculelor cu MTMA mai mică sau egală de 3,5 tone”, se spune într-un comunicat al CNADNR.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul CNADNR sau poate fi accesată pagina de internet a companiei.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.

Se pare că drumul a fost construit în timpul romanilor, având o importanță strategică, și a fost modernizat în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscut ca „Drumul Regelui”.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.