07683265-photo-essai-comparatif-nissan-juke-vs-renault-capturNissan Motor ia în considerare extinderea colaborării cu Renault, obiectivul fiind înregistrarea unor reduceri de costuri de cel puțin 4,3 miliarde de euro (4,65 miliarde de dolari) în acest an, a afirmat directorul general al alianței, Carlos Ghosn, într-un interviu acordat publicației nipone Nikkei.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault. Cu toate acestea, echilibrul între Renault și Nissan în cadrul alianței a devenit un subiect tensionat după ce, în luna aprilie, statul francez și-a majorat participația deținută la Renault de la 15% la 19,7%, în ideea de a-și dubla drepturile de vot la grupul auto. În schimb, Nissan nu are în prezent drepturi de vot la Renault.

În decembrie, Renault și Guvernul francez au ajuns la un acord în urma căruia Parisul își va limita drepturile de vot la Renault, atenuând astfel interferențele autorităților franceze asupra Nissan.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.