serviciu anvelopeOdată cu venirea sezonului cald, automobilul are nevoie de atenție. Tocmai de aceea, în această perioadă, șoferii ar trebui să aibă grijă la câteva aspecte deosebit de importante. Iată cinci sfaturi de urmat:

1. Schimbă anvelopele de iarnă
Dacă circuli cu anvelope de iarnă în timpul sezonului cald, acestea se vor uza excesiv. Nu este un capăt de țară, dar este posibil ca la iarnă să scoți bani din buzunar pentru alte pneuri. În plus, siguranța scade drastic.

2. Verifică aerul condiționat
E greu de crezut că vei putea să treci prin vară fără a avea aerul condiționat pus la punct. Tocmai de aceea, e bine să verifici instalația și să adaugi freon, dacă este cazul.

3. Verifică lichidele
Este extrem de important să verifici lichidele maşinii. Care? Lichidul de frână, cel de servodirecţie, uleiul de motor şi cel de la cutia de viteze. Și, evident, lichidul de parbriz.

4. Schimbă plăcuțele dacă e cazul
În perioada anotimpului rece, plăcuţele de frână se pot uza excesiv. Dacă este cazul, acestea ar trebui înlocuite cât mai repede.

5. Verifică contactele electrice
Mecanicii ne sfătuiesc să verificăm sistemul electric al maşinii la inceput de primăvară. Pe perioada iernii, din pricina frigului şi a umezelii, contactele pot se pot oxida.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.