Peste 70% din maşinile de intervenţie operate de SMURD şi serviciile judeţene de ambulanţă sunt vechi de aproape opt ani, costurile lor de rulaj devenind foarte mari, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, care susţine că anul acesta se va demara procedura de achiziţie pentru noi dotări.

smurd

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost constituită o comisie care lucrează, pe partea medicală de urgenţă, la un plan de achiziţie de noi ambulanţe pentru SMURD şi serviciile judeţene. Procedura urmează să fie derulată, anul acesta, pe fonduri europene, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat.

„Pe partea medicală de urgenţă, deja avem o comisie mixtă care lucrează pe dotarea serviciilor de ambulanţă şi SMURD şi înlocuirea ambulanţelor şi anul ăsta va fi derulată procedura pentru acordul cadru pentru dotarea serviciilor de ambulanţă pe următorii patru ani şi a SMURD-ului. Cu maşini noi, pentru că deja peste 70% din maşinile utilizate deja au vechimea de 8 ani aproximativ şi sunt chiar uzate şi costurile lor de rulaj au devenit foarte mari. Deci şi asta este în vizorul nostru şi deja se lucrează pe acest aspect”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ultima procedură de achiziţie, prin acord-cadru, de ambulanţe noi destinate reînnoirii parcului auto a fost finalizată de Ministerul Sănătăţii, în 2011. Instituţia anunţa atunci că programul urma să se deruleze pe parcursul a patru ani.

Reprezentanţii Ministerului comunicau la momentul respectiv că 236 de maşini de transport medicalizat au fost achiziţionate pentru serviciile de ambulanţă din ţară şi pentru serviciile SMURD.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.