Serviciul de rezervări de automobile Uber Technologies a încheiat un acord cu Daimler AG, producătorul mașinilor Mercedes-Benz, pentru a include în următorii ani vehiculele fără șofer ale grupului german în rețeaua de transport de tip car-hailing a Uber, transmite Bloomberg.

Cele două companii au oferit puține detalii privind acordul, care ar putea fi modificat în funcție de modul în care va evolua piața vehiculelor fără șofer.

Totuși, acordul indică disponibilitatea Uber de a-și deschide rețeaua de transport de tip car-hailing către alte companii.

„Producători auto, cum este Daimler, sunt esențiali pentru strategia noastră deoarece Uber nu are experiență în fabricarea mașinilor și, de fapt, această operațiune este foarte dificilă. Acest fapt a devenit foarte clar când am vizitat o fabrică auto și am văzut cât se investește în design, testare și construirea vehiculelor”, a afirmat șeful Uber, Travis Kalanick.

Companiile încă negociază unele aspecte ale acordului, dar se așteaptă ca într-o zi un vehicul Mercedes autonom să poată transporta un pasager prin intermediul aplicației Uber.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.