Honda și Sony au anunțat că au semnat oficial un acord de joint venture pentru o nouă companie numită „Sony Honda Mobility Inc”. Noua firmă se va concentra pe producerea de vehicule electrice și servicii de mobilitate, cu planuri de a începe vânzările de vehicule electrice și operațiunile de servicii de mobilitate în 2025.

Ce se întâmplă când un producător auto precum Honda face echipă cu o companie de tehnologie precum Sony pentru a crea o nouă marcă de vehicule electrice? Lumea ar putea afla într-un viitor nu atât de îndepărtat, deoarece cei doi giganți din industrie au anunțat că vor lucra împreună pentru a dezvolta și vinde împreună vehicule electrice noi.

În timp ce Honda și Sony sunt încă în proces de negociere a detaliilor unui astfel de parteneriat, aceștia au spus într-o declarație comună că obiectivul este crearea noii companii în decurs de un an. Se spune că planul ambițios va include, de asemenea, vânzarea primului model EV al mărcii nou formate până în 2025, cu planuri suplimentare de comercializare și furnizare de servicii de mobilitate.

Noua companie nu a primit încă numele oficial, dar planul de afaceri este ca aceasta să se ocupe de aspectele de proiectare, dezvoltare, planificare și vânzări. Cu toate acestea, Honda va fi însărcinat cu fabricarea vehiculelor folosind facilitățile sale, iar Sony va fi responsabil pentru construirea platformei pentru serviciul de mobilitate.

Honda a declarat anul trecut că s-a angajat să vândă doar vehicule cu baterii electrice și celule de combustibil cu hidrogen până în 2040. Creșterea treptată a acestor tipuri de vehicule în următoarele două decenii va coincide cu scăderea producției și cu eventuala eliminare a ofertelor producătorului de automobile cu ardere internă. . Primele două dintre noile modele EV ale mărcii — create în parteneriat cu GM și nu fac parte din echipa Sony — sunt așteptate să sosească pe piața americană începând cu 2024, unul fiind Honda Prologue, iar celălalt făcând parte din premium Acura.

La anunțul făcut recent, Sony a prezentat prototipul său de crossover electric Vision-S 02 din show-ul de tehnologie CES. Acest lucru, plus un sedan electric Vision-S 01 anterior, indicase deja intenția Sony de a intra pe piața EV într-o anumită capacitate.

Prototip masina electrica : Sony Vision S 02

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.