vw-jetta-china-2006Vânzările grupului Volkswagen au revenit pe creștere în ianuarie, datorită cererii solide din China, în pofida scandalului emisiilor care a afectat cota de piață a celui mai mare producător european, transmit MarketWatch și Reuters.

Luna trecută, livrările grupului german pe plan global au urcat cu 3,7%, la 847.800 vehicule, camioane și motociclete, după ce în decembrie vânzările au scăzut cu 5,2%, contribuind la primul declin al vânzărilor anuale din 2002.

În ianuarie, brandul Volkswagen a înregistrat cel mai semnificativ avans lunar al vânzărilor pe piața chineză, iar la nivelul grupului VW creșterea a fost de 15,4%, depășind expansiunea de 1,8% înregistrată în Europa. Cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Rusia și Brazilia, de 29,5% și, respectiv, 38,8%. Pe piața din SUA livrările grupului Volkswagen au scăzut luna trecută cu 7%.

„Situația din Rusia și Brazilia rămâne tensionată, în timp ce China este pe creștere, iar tendința din Europa este în general stabilă”, a afirmat directorul general al Volkswagen, Matthias Muller.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.