„ADRENALIN -THE BMW TOURING CAR STORY” un documentar unic despre istoria BMW în motorsport, va fi prezentat în cadrul unei proiecţii speciale în România. Vizionarea pentru public este programată pentru 17 februarie, ora 20.30,  în cadrul Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City. Preţul unui bilet este de 30 de lei şi acesta poate fi achiziţionat deja, în limita locurilor disponibile, de la casele de bilete ale cinematografului sau online, de pe grandentertainment.ro.

România este a treia ţară din lume unde se organizează proiecţii ale filmului, după Statele Unite ale Americii şi Germania. „Atunci când am fost invitaţi în România, nu ne-am gândit de două ori. Este o onoare pentru noi să prezentăm filmul nostru comunităţii de pasionaţi de motorsport de aici. Am fost surprinşi de entuziasmul cu care am fost primit de cei din Europa de Est. În plus, ne bucurăm să fim prezenţi într-un oraş interesant în care nu am mai fost până acum”, a declarat Tim Hahne, regizorul şi producător, înainte de prezentare specială a filmului pentru presă, pe 12 februarie.

945

„ADRENALIN” oferă o incursiune unică în istoria uneia din cele mai emblematice mărci din motorsportul mondial. Este, în acelaşi timp, o poveste emoţională, foarte personală, animată de multă acţiune şi de personaje remarcabile, care au făcut istorie în competiţii de prestigiu din întreaga lume: „Ne împingeam pe circuit. Mirosul de pneuri încinse. Fumul şi urletul motoarelor. Ăsta era motorsportul adevărat”, Hans-Joachim Stuck, pilot.

Filmul este produs de fraţii Tim şi Nick Hahne (Germania), o echipă cu experienţă bogată în documentare de motorsport. Aceştia au petrecut întregul an 2014 călătorind prin Europa, perioadă în care au realizat aproximativ 30 de interviuri cu cei mai importanţi piloţi şi reprezentaţi BMW Motorsport din istoria mărcii. De asemenea, cei doi au scos la lumină materiale de arhivă, care anterior nu au fost date publicităţii.

Graţie acestui demers, echipa a produs un documentar de 123 de minute despre sport, despre pasiune şi despre eroi care au trăit viaţa la limită. Naraţiunea, construită pe baza interviurilor, merge dincolo de istoria cronologică şi palmaresul în cursele cu motor. Povestea devine personală şi se concentrează pe experienţele individuale ale celor de la volan, vorbeşte de provocările şi trăirile lor. Istoria se formează astfel cu spectacol pe circuit şi cu multă emoţie în afara lui.

Unul din multe puncte de atracţie ale filmului este revenirea senzaţională a BMW în DTM din 2012, când constructorul a reuşit un hat-trick senzaţional la 20 de ani după revenirea în competiţie: titluri la piloţi, constructori şi echipe.

Secvenţa de introducere a documentarului a fost filmată în Muzeul BMW. Locaţia a oferit maşini de curse din perioade diferite, dispuse alături de instalaţii sofisticate de iluminat. Debutul de succes pe care BMW M4 DTM l-a avut la Hockenheimring (Germania), în mai 2014, oferă imaginea care încadrează acest film. Este locul unde începe şi se încheie documentarul.

„ADRENALIN – THE BMW TOURING CAR STORY” este cel mai complet documentar despre povestea BMW în competiţiile de turisme, care include filmări originale şi interviuri cu Jochen Neerpasch, primul director al BMW Motorsport GmbH, şi Paul Rosche (Germania),  cel care, ca director tehnic, a contribuit la multe dintre cele mai importante succese BMW în motorsport şi este considerat „părintele” multora din cele mai spectaculoase motoare BMW. Piloţi de legendă precum Johnny Cecotto (Venezuela), Roberto Ravaglia (Italia), Steve Soper (Marea Britanie), Hans-Joachim Stuck (Germania), Marc Surer (Elveţia), Joachim Winkelhock (Germania) şi Alex Zanardi (Italia) îşi spun poveştile în această călătorie prin timp.

Triplul campion mondial WTCC Andy Priaulx (Marea Britanie), actualii piloţi BMW în DTM – Bruno Spengler (Canada), Augusto Farfus (Brazilia) şi campionul en-titre Marco Wittmann (Germania) -, Charly Lamm (Germania), directorul BMW Team Schnitzer, şi directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, îşi dezvăluie experienţele cu BMW în cursele de turisme. Alături de aceşti veritabili eroi BMW, sunt prezentate modele emblematice precum pentru marcă, precum BMW 3.0 CSL „Batmobile”, BMW M1 sau BMW M3.

Doi compozitori de talie au avut misiunea de a oferi fundalul muzical: Tony Anderson şi Danny Odom (ambii din SUA). Ben Lukas Boysen (Germania), aka „Hecq”, a contribuit şi el cu elemente muzicale importante. În prezent, „Hecq” este privit la nivel internaţional ca fiind unul dintre cei mai inovatori creatori de sunet.

„Aceasta este documentarea supremă despre istoria BMW în cursele destinate turismelor”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. „Filmul m-a captivat din primul moment. Imaginile prezintă într-o manieră impresionantă istoria magnifică pe care BMW a scris-o pe scena competiţiilor de turisme. Cele mai fascinante mi s-au părut înregistrările din anii ’60s şi ’70, când piloţii îşi stăpâneau cu măiestrie maşinile pe circuite, uneori reuşind drifturi spectaculoase. Mulţi dintre acei piloţi sunt eroi, iar succesele i-au transformat în legende. Când Johnny Cecotto, Roberto Ravaglia şi «Strietzel» Stuck povestesc despre „vremurile bune”, cu istorii din paddock, nu am putut să nu fiu impresionat şi emoţionat. Mi s-a făcut pielea de găină când Bruno Spengler a ridicat în aer trofeul de campion DTM. Aceste amintiri sunt la fel de vii ca şi titlul cucerit de Marco Wittmann în acest an (n.a. 2014). Recomand oricărui fan BMW să vadă filmul. Istoria BMW Motorsport nu a fost spusă niciodată într-un film atât de emoţionant şi evocator.”

Tim şi Nick Hahne, alături de compania de producţie STEREOSCREEN pe care o deţin, au devenit un nume obişnuit pentru fanii motorsportului de pretutindeni după lungmetrajul documentar „24 hours – ONE TEAM. ONE TARGET”. În 2011, ei au fost alături de BMW Motorsport de-a lungul pregătirilor pentru clasica de anduranţă de la Nürburgring (Germania) şi au filmat în detaliu cursa din „Infernul Verde”.

Valentin Handro&Inforama

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.