Autoritățile de la Bruxelles vor demara noi acțiuni în justiție împotriva guvernelor care nu au reușit să pună capăt practicilor de manipulare din industria auto, a declarat, joi, comisarul european pentru industrie, Elzbieta Bienkowska, care a acuzat statele respective că obstrucționează eforturile Uniunii Europene, transmite Reuters.

Într-un discurs în Parlamentul European, Elzbieta Bienkowska a cerut parlamentarilor să susțină propunerea ei de revizuire a regulilor de autorizare de noi vehicule, în ideea de a evita apariția unui scandal de genul manipulării emisiilor poluante la Volkswagen. Acest proiect legislativ urmează să fie supus joi votului într-o comisie a Parlamentului European.

„Statele membre au eșuat în aplicarea legii. Senzația mea e că încearcă să tragă de timp. Vedem amânare după amânare”, a spus Elzbieta Bienkowska.

Pe fondul frustrărilor cu privire la ceea ce oficialii UE cataloghează drept înțelegeri între guverne și constructorii auto, Executivul UE a decis să folosească singurul instrument aflat la dispoziția sa pentru a pune lucrurile în mișcare. În luna decembrie, Comisia a demarat acțiuni în justiție împotriva Germaniei, Marii Britanii și a altor cinci state membre UE.

Bienkowska a avertizat că noi acțiuni în justiție vor fi demarate în lunile următoare.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.