Desi inca un concept nou, serviciile de rent a car au devenit optiunea perfecta pentru mobilitate maxima, la costuri reduse, intr-un oras aglomerat precum Bucurestiul. Evident, avantul acestui domeniu a fost creat de strainii sau romanii veniti de peste hotare, care nu detin o masina si opteaza pentru acest serviciu.

Cresterea interesului pentru domeniul de rent a car au facut companiile care ofera masini de inchiriat sa vina cu oferte speciale si facilitati premium, dar si costuri relativ reduse. Cel mai intalnit loc in care se poate ridica o masina rent-a-car este in aeroport, directorii companiilor care ofera acest serviciu in Romania precizand ca un procent intre 60-70% din totalul clientilor lor inchiriaza masina in aeroporturile din Romania.

In topul locatiilor pentru inchirierea serviciului rent-a-car in Romania conduce Otopeniul cu o cifra neoficiala aproximativa de 200 de inchirieri de autovehicule pe zi.

Serviciile de rent-a-car incep de la preturi de 70-90 de lei pe zi, putandu urca pentru masini medii la 300-450 lei / zi si pana la 1200 – 1500 lei / zi pentru masinile de lux. Pretul practicat de ofertantii de servicii rent-a-car in Romania este de aproximativ 20-40% in plus fata de pretul oferit de serviciile similare din tarile europene, acestia spunand ca diferenta de pret este data de starea drumurilor din Romania si necesitatea repararii mai frecvente a masinilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.