Formula E, competiție dedicată în exclusivitate monoposturilor electrice, plănuiește lansarea în 2016 a unui campionat destinat automobilelor autonome, fără pilot (Roborace), în parteneriat cu compania de investiții Kinetik, relatează Reuters.
london_2
Obiectivul este de a furniza o platformă competitivă pentru automobilele autonome care sunt dezvoltate pe scară largă de industria auto și universitățile tehnice de top.

Formula E, la cel de-al doilea său sezon, a debutat luna trecută și se va încheia în iulie 2016, iar ”Roborace” își va face debutul odată cu sezonul 2016/2017. Cursele cu mașini fără pilot se vor derula înaintea curselor de Formula E, utilizând același circuit stradal și cu 10 echipe la start care pot alinia câte două mașini autonome. Cursele vor dura maxim o oră, iar fiecare echipă va beneficia de aceleași mașini, utilizând tehnologii de inteligență artificială. În acest sezon Formula E include curse la Long Beach, Beijing, Berlin, Moscova, Ciudad de Mexico, Paris și Londra.

Producători auto de elită, precum Mercedes și Audi, au implementat deja cu succes diverse sisteme de conducere cu pilot automat în mașinile lor. Tesla Motors, Apple și Google au dezvoltat de asemenea sisteme de automobile autonome.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.