Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut luna trecută la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, pe fondul evoluției foarte bune a economiei, a ofertelor financiare atractive pentru achiziționarea automobilelor și a prețului redus al petrolului, a anunțat vineri Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.dacia-duster-urban-car

Livrările au urcat în aprilie cu 2%, la 189.505 unități. Este cel mai ridicat nivel înregistrat în aprilie din 2003. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, Nissan Qashqai și Vauxhall Astra.

Luna trecută, Dacia a vândut 1.898 vehicule pe piața britanică, în scădere cu 18,19% față de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 2.320 unități.

„Încrederea consumatorilor rămâne ridicată deoarece cumpărătorii continuă să beneficieze de pe urma ofertelor financiare atractive, deși aceste evoluții ar putea fi afectate de incertitudinile economice și politice din următoarele luni”, a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut în primele patru luni din acest an cu 4,4%, la 961.285 unități. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf și Nissan Qashqai.

În perioada ianuarie — aprilie 2016, Dacia a vândut pe piața britanică 9.351 de vehicule, în scădere cu 5,06% față de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 9.849 unități.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.