DeLorean Motor Company a dezvăluit primele imagini ale vehiculului electric Alpha 5, încercarea mărcii de a resuscita numele DeLorean într-o formă complet electrică. Rămânând fidel clasicului DeLorean din epoca anilor ’80, cunoscut pentru apariția sa în filmul „Înapoi în viitor” (Back to the Future), Alpha 5 vine cu acele uși emblematice cu aripi de pescăruș și poate atinge 100 kmh în aproximativ 2,99 secunde.

Înainte de a ne aprofunda în detalii, merită remarcat faptul că compania din spatele lui Alpha 5 nu este de fapt aceeași companie care a produs mașinile originale DeLorean – acea companie a dispărut încă din 1982. O companie fără legătură cu sediul în Texas, care furnizează piese de schimb proprietarilor. de vehicule de epocă DeLorean, și-a câștigat drepturile asupra mărcii DeLorean și a tachinat o renaștere complet electrică în aprilie.

Noua mașină Alpha 5 ar putea veni cu o baterie de 100 kWh, oferind o autonomie estimată de 450 de kilometri și o viteză maximă de 260 kmh. DeLorean indică că aceste specificații vor aparține modelului de performanță „de bază”, dar nu există niciun cuvânt despre alte niveluri de performanță sau prețuri posibile pentru viitorul automobil.

În timp ce Alpha 5 sugerează moștenirea predecesorului său alimentat pe gaz, cu uși cu aripi de pescăruș și un design înclinat, schimbă un aspect unghiular cu curbe mai netede și patru locuri în loc de două. În ciuda unor diferențe evidente, DeLorean a colaborat cu Italdesign, aceeași echipă de proiectare deținută de Volkswagen care a ajutat la dezvoltarea aspectului DMC-12 din 1981, iar interpretarea sa asupra versiunii electrificate îl introduce în viitor.

DeLorean plănuiește să prezinte publicului Alpha 5 pe site-ul său web mâine dimineață, dar vă puteți înscrie pentru a vedea imaginile și specificațiile sale chiar acum. Va trebui să așteptăm puțin mai mult pentru a vedea mașina în acțiune, deoarece DeLorean urmează să dezvăluie Alpha 5 în Pebble Beach pe 21 august.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.