Steaua tridimensională Mercedes a împlinit 100 de ani, în aceast formă, pe 5 octombrie. Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) a solicitat oficiului de brevete protecția modelului pentru aceasta și alte variante ale mărcii sale. A fost înregistrată ca marcă comercială în august 1923. Capacul cu șurub pentru apă de răcire a devenit piedestal pentru noul sigiliu al mărcii Mercedes.

Steaua în sine – fără inelul din jur – era cunoscută deja de un deceniu, iar DMG a solicitat protecția modelului în 1909 și a fost înscris în registrul mărcilor în 1911. Interesant e că Mercedes-Benz a rămas singura marcă europeană în top zece „Best Global Brands 2021”. În clasamentul actual al firmei de consultanță americană Interbrand, marca este pe locul opt. Valoarea mărcii a crescut cu trei procente, până la 50,866 miliarde de dolari. În consecință, Mercedes-Benz rămâne cea mai valoroasă marcă de mașini de lux din lume pentru al șaselea an consecutiv și singura dintre primele zece.

O stea Mercedes specială, cu un diametru de cinci metri, poate fi admirată, în prezent, în fața Muzeului Mercedes-Benz: steaua turnului gării din Stuttgart este împrumutată temporar în timp ce clădirea gării este reconstruită și renovată. Din 2025, acest reper al capitalei de stat a Baden-Württemberg va reapărea din nou în locul său tradițional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.